eten en drinken in de Ardèche

De keuken van de Ardèche is wellicht minder verfijnd als die in andere Franse streken, maar de (geiten)kaasjes en worstjes, de "crême de marron" (zoete kastanjecrême, voor op ijs, taartjes e.d.), de "caillette" (een soort gehaktbal), de honing en olijven zullen u smaken.

 Er wordt in de streek veel gejaagd: vooral op de overvloedig aanwezige wilde zwijnen, en gevist op forel.

 De wijnen van de "Côtes de l'Ardèche" zijn heerlijk, wij vinden ze net zo lekker als die van de Côtes du Rhone.

 Hiernaast ziet u een foto van onze dochter, die de, in heel zuid-Frankrijk populaire, "Salade Nicoise" serveert.

In Vallon, en natuurlijk in de hele regio, zijn tal van restaurants, in elke prijsklasse. In de website van het park vindt u vele goede, maar soms prijzige adressen, hier vindt u de link: https://www.domainelrda.com/restaurants.html

Heel charmant, vooral op mooie zomeravonden:   https://www.aubergelesmurets.com/en/restaurant.html  Dit is onze "geheimtip", als u erheen gaat volgt u best de D111 en de D104. Uw navigatie stuurt u mogelijk over de heuvels, vooral in het donker terug is dat lastig rijden.

s'avonds auberge les Murets

Nieuwe reacties